Ibókot és idétet osztanak az embereknek

Három nagy segélyszervezet elégelte meg, hogy a magyar embereket gyakran látják idétlennek és ibóktalannak, ezért Magyarországon és a határon túli magyarok körében bérmentve segítenek rajtuk.

A Vöröskereszt, a Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat felmérte, hogy hány idétlen és ibóktalan magyar ember él a Földön. Meglepő módon hétmilliós számot kaptak eredményül, ezért eldöntötték, hogy segítenek rajtuk.

Az idét valamivel nagyobb az ibóknál, viszont nem törékeny, ezért az idéteket papírba csomagolva fogják elszállítani azokhoz a családokhoz, ahol idétlenek élnek. Az ibók kisebb, azonban az anyaga és szerkezete több óvatosságot igényel a szállításkor, ezért kartondobozokba csomagolják.

Egy idét ára egyébként 4-6 euró között mozog, egy ibók pedig ennek felébe kerül. A problémát az okozza, hogy rengeteg ember idétlen és ibóktalan egyidőben, ezért őket mindkettővel el kell látni.

Az idét úgy, mint az ibók legalább tíz évig kitart, de ha vigyáznak rá, és a naptól távol tartják, ennek akár a dupláját is elérheti, ha jobb márkájú. A három segélyszervezet a következő évben minden támogatást arra fordít, hogy a kitűzött célt elérjék, és minden magyaron segítsenek.

0 comments:

Post a Comment

 
[Hápog] Friss hírek megbízható forrásokból. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.