Törlik a diktatúra emlékeztetőit

A huszadik század önkényuralmi rendszereihez köthető kifejezések és nevek eltörlését indítványozza és viszi véghez a Fidesz a közeljövőben.

A tervezet értelmében az MSZP nevét rögtön betiltják, hiszen arról az MSZMP jut Semjén Zsolt és Novák Előd eszébe, de Mesterházy Attilát is átkeresztelik, mert mindig Sztálinra asszociálnak.

Levelet küldenek az IMF-hez (amint megtalálják a lakcímét), hogy szíveskedjék megváltoztatni a nevét, mert a diktatorikus IMF ugrik be róla, de rossz nyelvek szerint Örményország sem ússza meg.

Marad ugyanakkor a Horthyról Hitlerre keresztelt gyöngyöspatai tér neve, Vona Gábor ugyanis meggyőzte a Fideszt arról, hogy a néhai bölcs vezérről mindenkinek a zsidók jutnak eszébe, így nincs gond. A kuruc.info nevét is meghagyják, mert Orbán Viktor maga is kuruc, a Szabadság tér viszont nem ússza meg, "lévén a szabadság egy liberális találmány, így diktatorikus" (Kerényi Imre).

*
A közeljövőben minden állampolgár levelet kap a miniszterelnöktől, amelyben megkérdik tőle, ugye remek ötlet megszabadulni a diktatúrától, Fidesz-közeli elemzők szerint azonban kissé szűk teret hagynak a válaszadásra, az "igen" és a "persze" lehetőségek mellé a "hogyne", a "nyilván" és az "isten minket úgy segéljen" is szükséges lenne.

0 comments:

Post a Comment

 
[Hápog] Friss hírek megbízható forrásokból. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.