Orbán: Nem tévedtek a részecske kapcsán

Orbán Viktor sajtótájékoztatón jelentette be, szerinte nem tévedtek a tudósok, amikor a fény sebességénél gyorsabb részecskéről beszéltek, külső nyomásra  tagadnak. A miniszterelnök később elnézést kért a heves kitörésétől.

"Megengedhetetlen, hogy egy ilyen nagy felfedezés után kijavítsák magukat, én soha nem értettem, hogy a tudósok miért viselkednek így", fogalmazott Orbán, aki szerint a tudósok szavazóbázisa megcsappanhat, ha kiderül, hogy mégis tévedtek. A miniszterelnök ezt követően azt elemezte, hogy az IMF keze lehet a dologban, a tudósok "öncenzúrát" alkalmaznak, "mintha náluk s érvényben volna a médiatörvény", súgta oda a mellette fésülködő Szijjártó Péternek.

Orbán az MSZP-ről is beszélt, szerinte a részecskék az elmúlt nyolc év hibái miatt nem tudnak mégsem gyorsabbak lenni a fénynél, vagy Gyurcsány Ferenc egyszerűen szembeáll velük, és visszafele fújja őket, ecsetelte. A sajtótájékoztató befejeztével elindult a kijárat irányába, aztán hirtelen visszafordult, és elnézést kért az újságíróktól: "talán nem így van ez az egész. Kérlek, bocsássatok meg. Fáradt vagyok".

UPDATE: Az ellenzéki pártokat megkerestük a téma kapcsán, Gyurcsány Ferenc nem kívánt beszélni a kurva részecskékről, Mesterházy Attila éppen Szijjártó haját fésülte, az LMP-nél elfelejtettük hogy ki a vezetőjük, Vona Gábort pedig elértük, ő  azt nyilatkozta, az ügy után világosan látszik, hogy a zsidók cigányok.

0 comments:

Post a Comment

 
[Hápog] Friss hírek megbízható forrásokból. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.