Nem álhír: Csíksomlyón emberek gyűltek össze

A keresztény időszámítás 2012. évében emberek tömege gyűlt össze Csíksomlyón, ahol minden évben, pünkösdkor itt zajlik a neves búcsú. Egy képzeletbeli istenhez, és annak szeretőjéhez könyörögtek, valamilyen okból kifolyólag.

Pszichiáterek is értetlenül állnak a jelenség előtt. Többen úgy vélik, olyan hipotézist állítottak fel, amely megállja a helyét, de mindig kiderül, hogy a tömeg egyes csoportjaira alkalmazhatók az elkézelések, másokra azonban nem.

A legfontosabb a kétezer évvel ezelőtt módosított, korábban kitalált isten funkciójú entitás ún. imádata, mondta Karl Fried, a brit pszichológus-társaság vezető szakértője. Véleménye szerint azonban nem csak erről van szó, sokan egy bizonyos földterület kapcsán állítják, hogy az övék volt – amikor ők nem is éltek –, most pedig visszakövetelik ezt a területet. Színes vászonanyagot lobogtatnak, és dalokat énekelnek, némelyeket egy haza nevű területnek dedikálva, másokat a fennebb említett istennek.

Egy hatalmas füzetben különböző vágyaikat is megírják, adta tudósításul az Egészséges Emberek Szervezetének elnöke, Fáklya Jenő: "úgy tűnik, nem szeretnének tenni semmit azért, hogy valami történjen, a Szűz Mária nevű női mitológiai szereplőt kérik, hogy segítsen rajtuk".

A csíksomlyói tömeget vizsgáló csoportok arra kérik az embereket, hogy tartsák távol magukat az ilyen tömegektől, olvassanak tudományos könyveket, ne gyűlöljenek másokat, éljék az életüket szabadon.

0 comments:

Post a Comment

 
[Hápog] Friss hírek megbízható forrásokból. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.