Idióták vagyunk a földönkívüliek szerint

Nyírő József újratemetésén – a jobbikos ellenkezések dacára – a Mars bolygó három követe is megjelent, akik nem a ceremónián való részvételért, hanem az emberek megfigyelése miatt érkeztek. Lesújtó véleményt alakítottak ki rólunk.

"Elképszető, hogy önök hogyan viselkednek", mondta a csoportjuk vezetője a ceremónia utáni sajtótájékoztatóján. "Mint valami retardáltak, már elnézést kérek. Valami régi fasiszta írót temetnek újra. Újra, kéremszépen, ez mit jelent? Már régen meghalt, az agya szétbomlott, a tudata, az emlékei, a frusztrációi, az érzelmei mind eltűntek!" 

 Azt is kifejtette, hogy a koszorú, mint szimbólum, legitim lehet, de néhány évezred múlva szégyellni fogjuk magunkat az ilyen fölösleges hercehurcák miatt, nem beszélve a "múltba kapaszkodó, szürke ruhás faszikról. Mit csináltak, őrizték a fadobozt?"

Arra, hogy Nyírő fasiszta volt-e vagy sem, annyit mondott: annyira csak nem idióták az emberek, hogy ne értsék meg a felhajtás lényegét és üzenetét, függetlenül a szóban forgó, kihasznált ember politikai identitásától. Később kijavította magát, nem azt akarta mondani, hogy "csak nem idióták az emberek", hanem azt, hogy "minden bizonnyal idióták az emberek".

0 comments:

Post a Comment

 
[Hápog] Friss hírek megbízható forrásokból. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.