Astărăstoae: romoljon a nyugat színvonala!

Kikelt a nyugati államok ellen Vasile Astărăstoae, a  Iaşi-i Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora, az orvosi kamara elnöke a vasárnapi tanévnyitón, ahol a diákoknak azt is elmondta, pofátlanok, amiért most az állam pénzén tanulnak, aztán elmennek az országból.

"Ezek a kurva nyugati országok, ezek nyomorítják meg Romániát", kezdte a beszédét Astărăstoae, majd így folytatta: "a sok pénzükkel, amijük van, elcsábítják a nálunk végző, a vérrel-verejtékkel tanított friss végzőseinket, és galád módon több fizetést adnak nekik".

Astărăstoae azt is elmondta, szerinte az is sokat nyom a latban, hogy a nyugati országokat civilizált emberek lakják, és ez nem szép tőlük, mert a romániai orvosok inkább a jobb életet választják, mint a rosszat. Úgy vélekedett, a nyugati államok színvonalának mielőbb csökkennie kell, hogy a románoknak ne legyen kedvük odamenni – "ennyi belefér, nem?"

"Nem csak, hogy az EU meg kell fizesse a tandíjatokat, de még a tolltartó árát is kiverem belőlük", mondta a rektor, aki szerint egyetlen szövetségese van az Európai Unióban, a "szintén barbár Magyarország miniszterelnöke".

0 comments:

Post a Comment

 
[Hápog] Friss hírek megbízható forrásokból. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.